Κόσμος Τετάρτη 21/04/2021, 10:19
ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: 16χρονη νεκρή από αστυνομικά πυρά

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται πως η έφηβη απειλούσε δύο άτομα με μαχαίρι

Οχάιο: 16χρονη νεκρή από αστυνομικά πυρά

Νεκρή από πυρά αστυνομικών έπεσε μία 16χρονη μαύρη έφηβη που απειλούσε με μαχαίρι δύο άτομα, στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο. Το περιστατικό, που πυροδότησε διαμαρτυρίες στη μεγαλύτερη πόλη του Οχάιο, σημειώθηκε λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού αστυνομικού που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Όπως ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό μετέβησαν στο σημείο μετά από κλήση για απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι σε σπίτι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης. Όταν έφτασαν στο σημείο είδαν πολλούς ανθρώπους στον κήπο της οικίας, όπου η έφηβη κρατώντας ένα μαχαίρι, επιτέθηκε σε γυναίκα. Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία φαίνεται η γυναίκα να πέφτει προς τα πίσω, ενώ στη συνέχεια η 16χρονη φαίνεται να επιτίθεται σε μια δεύτερη γυναίκα.

Σε αργή κίνηση το βίντεο δείχνει τη δεύτερη γυναίκα να πέφτει πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, την ώρα που η έφηβη σηκώνει το μαχαίρι σαν να θέλει να τη χτυπήσει και τότε ένας αστυνομικός την πυροβολεί. Η 16χρονη πέφτει πάνω στο σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια στο έδαφος ενώ το μαχαίρι που κρατά πέφτει στο πεζοδρόμιο. Ένας αστυνομικός γονατίζει για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η έφηβη που τραυματίστηκε θανάσιμα ήταν ένα 15χρονο κορίτσι, ωστόσο οι συγγενείς της την ταυτοποίησαν ως την Μακάια Μπράιαντ, 16 ετών.

Ο διοικητής της αστυνομίας ανακοίνωσε πως το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα ώστε να υπάρξει «διαφάνεια» σε σχέση με το περιστατικό, για το οποίο διενεργείται έρευνα. 

Ο διευθυντής δημόσιας ασφάλειας Νεντ Πέτους δήλωσε πως δεν μπορούν να δουούν «γρήγορες, άμεσες απαντήσεις σε βάρος των σωστών απαντήσεων» και πρόσθεσε πως αν κάποιος αστυνομικός παραβίασε το νόμο θα λογοδοτήσει. Ο δήμαρχος Άντριου Γκίνθερ δήλωσε ότι από την αρχική εξέταση του βίντεο φαίνεται ότι ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ «έδρασε για να προστατεύσει ένα άλλο νεαρό κορίτσι». «Όμως ένα άλλο νεαρό κορίτσι δεν θα επιστρέψει σπίτι του απόψε», πρόσθεσε,

Μια γυναίκα που είπε πως είναι θεία του θύματος δήλωσε στην Columbus Dispatch πως η έφηβη ζούσε σε κέντρο υποδοχής ανηλίκων και ενεπλάκη σε διένεξη με κάποιο άλλο άτομο στο κέντρο. Η ίδια υποστήριξε πως η έφηβη είχε πετάξει το μαχαίρι που είχε πάνω της προτού την πυροβολήσει ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS