Κόσμος Τρίτη 12/01/2021, 22:24
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

CDC: Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ Covid-19 σε όσους έρχονται αεροπορικώς στις ΗΠΑ

φωτ. REUTERS/Emily Elconin

Να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 θα υποχρεούνται όλοι όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τις ΗΠΑ – και όχι μόνο οι Βρετανοί, σύμφωνα με εντολή που αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ δύο εβδομάδες από την ημέρα που θα τους υπογράψει ο διευθυντής των CDC Μαρκ Ρέντφιλντ, σύμφωνα με πηγές. 

Τα CDC πιέζουν εδώ και εβδομάδες την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να παρατείνει τα μέτρα. Ένα ζήτημα που είναι δύσκολο να επιλυθεί είναι πώς θα αντιμετωπίζονται οι ταξιδιώτες από χώρες που έχουν περιορισμένες δυνατότητες να υποβάλουν σε εξετάσεις τους πολίτες τους.

Από τις 28 Δεκεμβρίου τα CDC ζητούν απ’ όλους τους επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία, ακόμη και από τους Αμερικανούς πολίτες, να έχουν υποβληθεί σε τεστ 72 ώρες πριν ταξιδέψουν και να έχει βγει αρνητικό. Παρόμοια μέτρα έχουν επιβάλει ο Καναδάς και άλλες χώρες. Σε μια συνεδρίαση που έγινε χθες στον Λευκό Οίκο ο Ρέντφιλντ ζήτησε και πάλι να εγκριθεί κατεπειγόντως το μέτρο αυτό, ιδίως επειδή εντοπίζονται νέες παραλλαγές του νέου κορονοϊού σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία ότι τα εμβόλια ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά απέναντι σε αυτές τις παραλλαγές.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News