Κόσμος Κυριακή 4/04/2021, 06:57
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Γιατί σταμάτησε η παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης

ΗΠΑ: Γιατί σταμάτησε η παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης

Εντολή να σταματήσει η παραγωγή εμβολίου της AstraZeneca έδωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης, στο οποίο είχαν καταστραφεί από ανθρώπινο λάθος 15 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times η απόφαση ελήφθη προκειμένου το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Emergent BioSolutions να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson αποφεύγοντας μελλοντικά λάθη και μπερδέματα στις ουσίες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει θέσει την Johnson & Johnson υπεύθυνη του εργοστασίου. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Άντονι Φάουτσι, είπε πως  οι ΗΠΑ ενδεχομένως να μην χρειάζονται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη συμβόλαια με άλλες φαρμακευτικές που αρκούν για να εμβολιάσουν το σύνολο του πληθυσμού, εξήγησε. 

Μέχρι στιγμής, στη χώρα έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιούνται τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Μάλιστα, ο Fauci εκτίμησε ότι οι προμήθειες των εμβολίων αυτών θα είναι αρκετές και στην περίπτωση που χρειαστούν ενισχυτικοί εμβολιασμοί αργότερα μέσα στο έτος.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News