Business & Finance Παρασκευή 2/04/2021, 15:31
BUSINESS & FINANCE

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ ίσως δεν χρειαστούν καν το εμβόλιο της AstraZeneca

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ ίσως δεν χρειαστούν καν το εμβόλιο της AstraZeneca

Οι ΗΠΑ ενδεχομένως να μην χρειάζονται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον βασικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου για ιατρικά θέματα, δρ Anthony Fauci.

Όπως είπε ο Fauci στο Reuters, οι ΗΠΑ έχουν ήδη συμβόλαια με άλλες φαρμακευτικές που αρκούν για να εμβολιάσουν το σύνολο του πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής, στη χώρα έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιούνται τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Μάλιστα, ο Fauci εκτίμησε ότι οι προμήθειες των εμβολίων αυτών θα είναι αρκετές και στην περίπτωση που χρειαστούν ενισχυτικοί εμβολιασμοί αργότερα μέσα στο έτος.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει εγκριθεί για χρήση από δεκάδες χώρες –όχι τις ΗΠΑ- όμως οι ανησυχίες γύρω από τις παρενέργειές του εντείνονται το τελευταίο διάστημα.

Το Μάρτιο, αρκετές -ευρωπαϊκές κυρίως- χώρες ανέστειλαν τη χορήγησή του, εν μέσω υποψιών ότι προκαλεί θρομβώσεις. Πολλές κυβερνήσεις αποφάσισαν έκτοτε να το χρησιμοποιήσουν και πάλι, έπειτα από διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά του από την European Medicines Agency (EMA) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Γερμανία, πάντως, περιόρισε τη χρήση του μόνο στα άτομα άνω των 60 ετών, ενώ η Φινλανδία θα το χορηγεί στους άνω των 65 και η Γαλλία στους άνω των 55.

Στην Αυστρία, το Καμερούν, τη Δανία, τη Νορβηγία και η Ρουμανία, η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca είναι ακόμα σε αναστολή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News