Κόσμος Παρασκευή 19/04/2024, 15:22
ΚΟΣΜΟΣ

Jerusalem Post: Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον ισραηλινό στρατό

Jerusalem Post: Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον ισραηλινό στρατό

Ανακοίνωση των Anonymous επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, σύμφωνα με την οποία, η οργάνωση χάκερ ισχυρίζεται ότι εισέβαλε στον ισραηλινό στρατό και απέσπασε πάνω από 233.000 στρατιωτικά έγραφα, 20 gigabytes δεδομένων.

Την ανακοίνωση συνοδεύει βίντεο των χάκερ με αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint με προσωπικό των IDF, με διαφάνειες που φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου. Η αυθεντικότητα των εγγράφων στο βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ασφαλείας του στρατού του Ισραήλ, η πιθανότητα πραγματικής παραβίασης είναι ελάχιστη, γεγονός που υποδηλώνει μια πιθανή τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερ. Το υπολογιστικό σύστημα των IDF είναι αυστηρά ασφαλισμένο και διαβαθμισμένο σε διάφορα επίπεδα. Αν όντως υπήρξε παραβίαση, είναι απίθανο η πρόσβαση να επεκτάθηκε απευθείας στους υπολογιστές των IDF, αντίθετα, τα αρχεία μπορεί να αποκτήθηκαν από πολιτικούς υπολογιστές, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς.

Κυβερνοεπίθεση και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ανώνυμη πηγή ισχυρίστηκε ότι παραβίασε το σύστημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αποκτώντας 8 εκατομμύρια αρχεία συνολικής χωρητικότητας 300 gigabytes, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών στοιχείων καταγεγραμμένων ατόμων. Ορισμένοι από τους χάκερ, που λειτουργούν υπό το έμβλημα των Anonymous από το 2003, επανέλαβαν τον όρκο τους να «καταστρέψουν τους Σιωνιστές».

Στις αρχές του μήνα, υπήρχαν προειδοποιήσεις για την αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων μετά το τέλος του Ραμαζανιού και την κλιμάκωση της υποκίνησης κατά του Ισραήλ και της διαδικτυακής παρουσίας του. Ανησυχία υπάρχει για πιθανές παραβιάσεις ιστότοπων, διεισδύσεις σε ψηφιακά συστήματα (συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων» σπιτιών), διαρροές απόρρητων εγγράφων, έκθεση προσωπικών δεδομένων, ανάπτυξη λογισμικού παρακολούθησης και απόπειρες εισβολής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από την Jerusalem Post

Διαβάστε επίσης:

«Ένα σκοτεινό σύννεφο δεσπόζει στις ζωές μας» – Δύο Ισραηλινοί μιλούν στο MR

Πώς γλίτωσε ο κόσμος από μια κρίση ψηφιακής ασφάλειας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News