Κόσμος Παρασκευή 19/04/2024, 10:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός αξιωματούχος: Δεν θα απαντήσουμε άμεσα – Ασαφές ποιος ευθύνεται

Ιρανός αξιωματούχος: Δεν θα απαντήσουμε άμεσα –  Ασαφές ποιος ευθύνεται

«Δεν υπάρχει σχέδιο για άμεσα αντίποινα», ανέφερε ο Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο ποιος ευθύνεται για την επίθεση με drone.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «αντίθετα με τις φήμες και τους ισχυρισμούς των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης», «δεν υπάρχει καμία πληροφορία για επίθεση από το εξωτερικό εναντίον της κεντρικής πόλης Ισφαχάν ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής της χώρας».

Ο αξιωματικός του ιρανικού στρατού Σιαβός Μιχαντούσκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε δεχθεί εξωτερική επίθεση και η συζήτηση κινείται περισσότερο γύρω από διείσδυση παρά επίθεση».

Η ιρανική κρατική τηλεόραση δείχνει συνεχώς εικόνες από την πόλη της Ισφαχάν, μερικά χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης με ντρόουν, με ξεκάθαρη την εντύπωση ότι όλα κινούνται κανονικά και η ζωή στον αστικό ιστό νοτίως της Τεχεράνης εξακολουθεί χωρίς πρόβλημα.

IAEA: Καμία ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Εντωμεταξύ ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επιβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν έχουν υποστεί ζημιές μετά τη φερόμενη επίθεση του Ισραήλ.

Ο Οργανισμός εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ζητεί από όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, τόνισε σε ανάρτησή του στο Χ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται ποτέ στόχος στη διάρκεια στρατιωτικών συγκρούσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρώτα μηνύματα από το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν – Κλιμάκωση ή όχι;

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News