Κόσμος Τετάρτη 20/01/2021, 07:08
ΚΟΣΜΟΣ

To «Κόμμα των Πατριωτών» σκέφτεται να ιδρύσει ο Ντόναλντ Τραμπ

To «Κόμμα των Πατριωτών» σκέφτεται να ιδρύσει ο Ντόναλντ Τραμπ

Το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς γνωρίζει καλά πως το κλίμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα απέναντί του είναι πολύ βαρύ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ) ο Τραμπ έχει ήδη συζητήσει το σενάριο αυτό με στενούς συνεργάτες του και ανθρώπους του περιβάλλοντός του και έχει μάλιστα σκεφτεί το όνομα «Patriot Party». Δεν είναι σαφές, όπως σημειώνει η εφημερίδα, πόσο σοβαρά σκέφτεται την ίδρυση του νέου κόμματος ο Τραμπ, αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε να αντλήσει σημαντική χρηματοδότηση ή να επενδύσει ο ίδιος μεγάλους πόρους.

Από την άλλη είναι δεδομένος ο «πόλεμος» από αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής των Ρεπουμπλικάνων, όπως ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, που του προσάπτει ευθύνες για την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο. Είναι επίσης γνωστό ότι ο απερχόμενος πρόεδρος εξακολουθεί να απολαμβάνει πολύ υψηλή δημοτικότητα. 

Ποτέ στο παρελθόν ένα τρίτο κόμμα δεν είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Μένει να φανεί εάν ένα κόμμα Τραμπ θα ανέτρεπε και αυτό το δεδομένο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News