Κόσμος Τετάρτη 13/01/2021, 16:38
ΗΠΑ

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την αποπομπή του Τραμπ

Απόψε η ψηφοφορία στη Βουλή

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την αποπομπή του Τραμπ

Ξεκίνησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων η διαδικασία για την αποπομπή ή μη του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μόλις οκτώ ημέρες πριν την επίσημη λήξη της θητείας του.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η διαδικασία θα ξεκινήσει με τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί των κανόνων που θα διέπουν τη συζήτηση.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση επί του κατηγορητηρίου, σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια των πρωτοφανών επεισοδίων της προηγούμενης Πέμπτης, όταν εκατοντάδες οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί απόψε, με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Το κατηγορητήριο, στη βάση του οποίου πραγματοποιείται η συζήτηση, υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό Δημοκρατικών βουλευτών, ενώ θετική γνώμη εκφράζει και μια μερίδα των Ρεπουμπλικανών.

Ως εκ τούτου, η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ -δεύτερη κατά τη διάρκεια της θητείας του- θεωρείται σχεδόν δεδομένη, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από τη Γερουσία, η οποία και θα λάβει την οριστική απόφαση για καθαίρεση.

Εφόσον υπάρξει καθαίρεση, τότε ο Ρεπουμπλικανός δεν θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει, σε μελλοντικό επίπεδο, μια δεύτερη προεδρική θητεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News