Κόσμος Δευτέρα 11/01/2021, 19:08
ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Στη Βουλή το αίτημα των Δημοκρατικών για καθαίρεση του Τραμπ

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων η πρόταση των Δημοκρατικών

Στη Βουλή το αίτημα των Δημοκρατικών για καθαίρεση του Τραμπ

Την άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου επιζητούν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγο κατέθεσαν αίτημα για την άμεση καθαίρεση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, φέρνοντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και σχετικό σχέδιο νόμου.

Με βάση το επίμαχο νομοσχέδιο, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς καλείται να ενεργοποιήσει την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές «μπλόκαραν» το συγκεκριμένο αίτημα, με τους Δημοκρατικούς να τονίζουν ότι θα επανέλθουν την Τρίτη, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, το Δημοκρατικό Κόμμα παρουσίασε ψήφισμα, το οποίο εμπεριέχει το κατηγορητήριο εναντίον του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «υποκίνητη εξέγερσης», με αφορμή τον ρόλο που διαδραμάτισε στην πρόσφατη εισβολή στο Καπιτώλιο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Τραμπ παρότρυνε τους οπαδούς του να επιτεθούν στο κτίριο και τους ενθάρρυνε να προβούν σε έκνομες ενέργειες.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News