Κόσμος Τετάρτη 13/01/2021, 08:56
ΚΟΣΜΟΣ

Το YouTube έθεσε σε αναστολή το κανάλι του Τραμπ

Το YouTube έθεσε σε αναστολή το κανάλι του Τραμπ

Η διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube γνωστοποίησε πως έθεσε σε αναστολή για τουλάχιστον επτά ημέρες το κανάλι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και διέγραψε περιεχόμενο που είχε ανεβάσει λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης της για την υποκίνηση βίας, στον απόηχο της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο.

Διαδικτυακές πλατφόρμες και εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέλαβαν δράση εναντίον εκείνων που ενθάρρυναν ή συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια στην Ουάσιγκτον. Στο κανάλι του Τραμπ δεν μπορούν πλέον να μεταφορτώνονται νέα βίντεο ή να γίνονται ζωντανές μεταδόσεις για τουλάχιστον επτά ημέρες, διάστημα που σύμφωνα με το YouTube ενδέχεται να παραταθεί.

Υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την προηγούμενη Τετάρτη, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την επικύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Τραμπ, ο οποίος αμφισβήτησε την εγκυρότητα της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν χωρίς αποδείξεις, αρχικά επαίνεσε τους υποστηρικτές του, αλλά αργότερα καταδίκασε τη βία.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News