Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 08:01
ΚΟΣΜΟΣ

Τα social media μπλοκάρουν τον Τραμπ

Τα social media μπλοκάρουν τον Τραμπ

Στο προσωρινό μπλοκάρισμα των λογαριασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ προχώρησαν Twitter, Facebook και Snap, μετά τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές, αλλά και στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στην Ουάσιγκτον.

Το Twitter απομάκρυνε τρία tweets του Tραμπ «ως αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου βίαιης κατάστασης στην Ουάσιγκτον», καθώς οπαδοί του Αμερικανού προέδρου εισέβαλαν στο Καπιτώλιο σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν το Κογκρέσο να μην επικυρώσει τον διορισμό του Τζο Μπάιντεν στην εξουσία.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τα βίαια επεισόδια, συμπεριλαμβανομένης και μίας γυναίκας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε εντός του κτηρίου.

Σεχθεσινή ανάρτησή του στο Twitter -η οποία στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την εταιρεία social media- ο Τραμπ χαρακτήρισε φυσική αντίδραση την εισβολή στο Καπιτώλιο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς ότι στερείται το κουράγιο να στηρίξει τους ισχυρισμούς για εκλογική απάτη.

Το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες. Facebook και YouTube -που ανήκει στην Google- απομάκρυναν βίντεο, στα οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, η σελίδα του Τραμπ μπλοκάρεται για 24 ώρες ώστε να μην επιτραπεί η ανάρτηση δημοσιεύσεων. Ο αντιπρόδρος της εταιρείας, Γκάι Ρόζεν, ανέφερε ότι τα σχετικά βίντεο «συμβάλλουν αντί να περιορίζουν το ρίσκο εξάπλωσης της βίας». Παράλληλα, η εταιρεία θα μπλοκάρει αναρτήσεις που καλούν για τη διανομή όπλων σε διάφορες τοποθεσίες ανά την χώρα, ενώ απομακρύνει οποιοδήποτε περιεχόμενο υπέρ των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News