Κόσμος Τετάρτη 13/01/2021, 23:46
ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ

Βουλή των Αντιπροσώπων: «Ναι» στην παραπομπή Τραμπ για υποκίνηση στάσης

Βουλή των Αντιπροσώπων: «Ναι» στην παραπομπή Τραμπ για υποκίνηση στάσης

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης.

Ενώ συνεχίζεται η ψηφοφορία στο Σώμα, έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι 217 ψήφοι που απαιτούνταν ώστε να παραπεμφθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε δίκη στη Γερουσία.

Λίγο ενωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είχε δηλώσει ότι π Ντόναλντ Τραμπ συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και «πρέπει να φύγει». «Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποκίνησε αυτήν την εξέγερση, αυτήν την ένοπλη στάση εναντίον της χώρας μας», επανέλαβε η Πελόζι, ζητώντας να καταστεί υπόλογος για την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

Ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητούσε την αποπομπή του, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε έκκληση προς τους υποστηρικτές του να μην οργανώσουν νέες διαδηλώσεις, όπως απειλούν ορισμένοι από αυτούς, την ώρα που το κέντρο της Ουάσινγκτον θυμίζει ολοένα και περισσότερο στρατόπεδο, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, την επόμενη εβδομάδα.

«Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, σας παροτρύνω ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στην παρανομία και ΟΧΙ βανδαλισμούς οποιουδήποτε είδους», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύω και δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ του Αμερικανούς να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας ευχαριστώ», προσθέτει σε αυτήν την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News