Κόσμος Τρίτη 12/12/2023, 22:24
ΚΟΣΜΟΣ

Μασκ και Σούνακ στο συνέδριο του πολιτικού κόμματος της Μελόνι

Μασκ και Σούνακ στο συνέδριο του πολιτικού κόμματος της Μελόνι

Ο Έλον Μασκ αποδέχτηκε τις προσκλήσεις της Τζόρτζια Μελόνι να παραστεί στο συνέδριο του πολιτικού κόμματός της στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας το παραδοσιακό ετήσιο συνέδριο του κόμματος στην παγκόσμια σκηνή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα είναι η καταχώριση «Mister X» στο πρόγραμμα της εκδήλωσης για το Σάββατο, επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης σε tweet στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak σχεδιάζει να συμμετάσχει επίσης στο γεγονός, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συμμετοχή του, σύμφωνα με πηγές. Αξιωματούχος από το κόμμα της Μελόνι και εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το ετήσιο συνέδριο, που διοργανώνεται από το κόμμα της Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας», ξεκίνησε το 1998 ως συνέδριο για δεξιούς νέους και εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό κόμμα, που περιλαμβάνει υπουργούς και μέλη της αντιπολίτευσης. Ονομάζεται Atreju, από τον κύριο χαρακτήρα της ταινίας φαντασίας και του μυθιστορήματος The NeverEnding Story.

Ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, είναι μεταξύ πολιτικών που έχουν παρευρεθεί στο παρελθόν στο συνέδριο του κόμματος της Μελόνι.

Η εμφάνιση του Μασκ θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε ένα χρόνο μεταξύ του ιδίου και της Ιταλίδας πρωθυπουργού. Τον περασμένο Ιούνιο, οι δυο τους μίλησαν για την απορρύθμιση στην Ευρώπη, τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων, μεταξύ άλλων ζητημάτων κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψής του στην Ιταλία. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News