Κόσμος Τρίτη 28/11/2023, 21:19
ΚΟΣΜΟΣ

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς προσκαλεί τον Elon Musk να επισκεφθεί τη Γάζα

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς προσκαλεί τον Elon Musk να επισκεφθεί τη Γάζα

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς προσκάλεσε την Τρίτη τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Elon Musk να επισκεφθεί την παλαιστινιακή λωρίδα της Γάζας για να δει την έκταση της καταστροφής που προκλήθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

“Τον προσκαλούμε να επισκεφθεί τη Γάζα για να δει την έκταση των σφαγών και της καταστροφής που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού της Γάζας, σύμφωνα με τα πρότυπα της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Osama Hamdan σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Τη Δευτέρα, ο Elon Musk, ο μεγιστάνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δέχθηκε επίθεση για την υποστήριξή του σε μια αντιεβραϊκή ανάρτηση, περιηγήθηκε στον τόπο της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ και δήλωσε τη δέσμευσή του να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταματήσει η εξάπλωση του μίσους.

Ο Musk είναι ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X.

Τα σχόλια του Hamdan έρχονται μία ημέρα μετά την παράταση της προσωρινής εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για επιπλέον 48 ώρες.

«Μέσα σε 50 ημέρες, το Ισραήλ έριξε περισσότερους από 40.000 τόνους εκρηκτικών στα σπίτια ανυπεράσπιστων κατοίκων της Γάζας», είπε, «Καλώ τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να επανεξετάσει τη σχέση των ΗΠΑ με το Ισραήλ και να σταματήσει να τους προμηθεύει με όπλα».

Μιλώντας για την καταστροφή της Γάζας που υπέστη το Ισραήλ από την έναρξη της σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου, ο Hamdan κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στείλει γρήγορα εξειδικευμένες ομάδες πολιτικής προστασίας για να βοηθήσουν στην ανάσυρση των πτωμάτων που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών, χιλιάδες είναι ακόμη παγιδευμένοι.

Η εκεχειρία που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν η πρώτη διακοπή των μαχών στις επτά εβδομάδες από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας περίπου 240 ομήρους πίσω στη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινούς καταμετρητές.

Σε απάντηση στην επίθεση αυτή, το Ισραήλ βομβάρδισε τον θύλακα και εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στα βόρεια. Τουλάχιστον 16.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, λένε Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας, και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News