Κόσμος Κυριακή 17/01/2021, 15:15
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε χαλάρωση του lockdown από τον Μάρτιο προσβλέπει η κυβέρνηση

Βρετανία: Σε χαλάρωση του lockdown από τον Μάρτιο προσβλέπει η κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει πως τον Μάρτιο θα είναι σε θέση να άρει κάποιους από τους περιορισμούς του lockdown που έχει επιβάλλει, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα εξελίσσεται, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ρααμπ.

Η χώρα, που καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Ευρώπη, βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 5 Ιανουαρίου. Τα σχολεία είναι κλειστά για τους περισσότερους μαθητές όπως και τα μαγαζιά με μη απαραίτητα είδη, ενώ το μέτρο της τηλεργασίας έχει επεκταθεί όπου είναι δυνατό.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βγούμε από το εθνικό lockdown το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ράαμπ μιλώντας στο Sky News. «Στις αρχές της άνοιξης, ελπίζουμε μέχρι τον Μάρτιο, θα είμαστε σε θέση να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις. Πιστεύω ότι είναι σωστό να πούμε ότι δεν θα τα κάνουμε όλα μονομιάς» ανέφερε, προσθέτοντας πως θα εφαρμοστεί κλιμακωτό άνοιγμα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων ομάδων, των ευάλωτων πολιτών και των εργαζομένων της «πρώτης γραμμής» – περίπου 14 εκατομμύρια άτομα – μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η Αγγλία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιορισμών από το χρονικό αυτό σημείο κι έπειτα, εάν όλα κυλήσουν ομαλά.

Σύμφωνα με τους Sunday Times ότι οι Βρετανοί υπουργοί έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο τριών σημείων που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση ορισμένων περιορισμών στις αρχές Μαρτίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News