Κόσμος Τετάρτη 23/12/2020, 14:29
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν προς ευρωπαϊκές χώρες: Ανοίξτε τα σύνορα με τη Βρετανία

Κομισιόν προς ευρωπαϊκές χώρες: Ανοίξτε τα σύνορα με τη Βρετανία

Έκκληση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβάλει στη Βρετανία απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προειδοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τον εντοπισμό ενός νέου, μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού προκάλεσε πανικό, με περισσότερες από 40 χώρες να απαγορεύουν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Κομισιόν αν και πρέπει να γίνονται συστάσεις κατά των ταξιδιωτικών μετακινήσεων από και προς την Ε.Ε., παρ’ όλα αυτά πρέπει να γίνει άρση των απαγορεύσεων. Η Κομισιόν, από την άλλη πλευρά, παραδέχθηκε ότι χρειάζεται να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση του νέου μεταλλαγμένου στελέχους αυτό όμως δεν συνεπάγεται «τυφλές» απαγορεύσεις στα ταξίδια, εμποδίζοντας χιλιάδες Ευρωπαίους και Βρετανούς πολίτες από το να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ενώ είναι σημαντικό να αναληφθεί ταχεία, προσωρινή και προληπτική δράση για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και θα πρέπει να αποθαρρύνονται όλες οι μη αναγκαίες μετακινήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα αναγκαία ταξίδια και η διέλευση των επιβατών θα πρέπει να διευκολυνθούν, υπογραμμίζει η Κομισιόν.

Οι απαγορεύσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων θα πρέπει να αρθούν, δεδομένης της ανάγκης να εξασφαλιστούν οι ουσιώδεις μετακινήσεις και να αποφευχθούν διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού, επισημαίνει η Επιτροπή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News