Κόσμος Κυριακή 3/01/2021, 12:44
ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: Στο τραπέζι το σενάριο αυστηρότερων μέτρων

Bρετανία: Στο τραπέζι το σενάριο αυστηρότερων μέτρων

Ανοικτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία άφησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι οι περιορισμοί σε κοινωνικές συναθροίσεις και μετακινήσεις «πιθανότατα να καταστούν πιο αυστηροί».

Σύμφωνα με τον κ. Τζόνσον, η κυβέρνηση θα εξετάσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την κατάσταση, καθώς τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν σε επίπεδα-ρεκόρ, εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης του νέου, μεταλλαγμένου στελέχους. 

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», παραδέχθηκε ο κ. Τζόνσον, εκφράζοντας όμως αισιοδοξία για επιστροφή σε κάποια μορφή κανονικότητας έως την άνοιξη.

Στη συνέντευξη, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα σχολεία είναι ασφαλή, συμβουλεύοντας τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους σε περιοχές όπου επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαίδευση, και απαντώντας στις ανησυχίες για εκτόξευση των κρουσμάτων Covid-19 μόλις αρχίσουν τα μαθήματα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

«Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα», επισήμανε στη συνέντευξη.

Τέλος, εξέφρασε την πρόθεσή του να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας μετά το Brexit. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News