Κόσμος Παρασκευή 11/08/2023, 16:05
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Εταιρείες δίνουν ρεπό για να αποφύγουν τις «μαζικές ασθένειες» λόγω μιας νέας ταινίας

Ινδία: Εταιρείες δίνουν ρεπό για να αποφύγουν τις «μαζικές ασθένειες» λόγω μιας νέας ταινίας

Πηγαίνοντας κανείς χθες (10/8) σε μέρη της Νότιας Ινδίας, θα πετύχαινε ανθρώπους να χορεύουν στους δρόμους και να ρίχνουν κροτίδες, κάτι που θύμιζε σκηνικό από ταινία. 

Στην πραγματικότητα όμως, δεν πρόκειται για μία στημένη σκηνή, αλλά για εορτασμούς χιλιάδων οπαδών του κινηματογράφου καθώς υποδέχονταν την τελευταία ταινία που κυκλοφορεί από έναν από τους μεγαλύτερους σούπερ σταρ της χώρας.

Το «Jailer», ένα θρίλερ δράσης στη γλώσσα Ταμίλ από τον διάσημο ηθοποιό Rajinikanth, έχει κάνει θραύση στην περιοχή από τότε που βγήκε στους κινηματογράφους και αναμένεται ήδη να σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων.

Η ταινία είναι η πρώτη εδώ και δύο χρόνια που παρουσιάζει τον ηθοποιό, ο οποίος θεωρείται ημίθεος μεταξύ των θαυμαστών του, με τις προσδοκίες για αυτή να είναι τόσο μεγάλες που ορισμένες εταιρείες έδωσαν στο προσωπικό τους μια μέρα άδεια για να την παρακολουθήσουν.

Η εκπαιδευτική εταιρεία Redbooks Abroad χάρισε στο προσωπικό της δωρεάν εισιτήρια για την πρώτη προβολή, λέγοντας σε ένα σημείωμα που είδε το CNN ότι είναι μια «ημέρα για να χαλαρώσετε, να χαρείτε και να βυθιστείτε στη μαγεία της οθόνης».

«Ελπίζουμε ότι αυτό το ρεπό και η κινηματογραφική εμπειρία θα φέρουν χαρά, χαλάρωση και ανανεωμένη ενέργεια σε όλους σας. Ας αγαπήσουμε αυτή τη στιγμή και ας δημιουργήσουμε αναμνήσεις μαζί», ανέφερε στο σημείωμα.

Μια άλλη εταιρεία, η Le Hive, είπε ότι έδωσε στο προσωπικό μισή μέρα ρεπό για να «αποφύγει τις ξαφνικές αναρρωτικές άδειες».

Οι ενέργειες των εταιρειών είναι μόνο μια πτυχή των πυρετωδών προσδοκιών που περιβάλλουν την κυκλοφορία, την οποία τα τοπικά ειδησεογραφικά κανάλια καλύπτουν με ενθουσιασμό προβάλλοντας μεταξύ άλλων συνεντεύξεις καθώς και εικόνες για το τι συμβαίνει έξω από τους κινηματογράφους. 

Η ταινία συγκέντρωσε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στο box office την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, καθιστώντας την το υψηλότερο άνοιγμα για ταινία στη γλώσσα Ταμίλ το 2023 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Να σημειωθεί ότι ο 72χρονος Rajinikanth, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 160 ταινίες, είναι σχεδόν συνώνυμος του κινηματογράφου της Νότιας Ινδίας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Παιδί της κρίσης το νέο ελληνικό σινεμά

Τι βλέπουν οι CEOs; Οι 6 ταινίες για το χρήμα και τα μαθήματά τους

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News