Κόσμος Πέμπτη 10/08/2023, 22:23
ΚΟΣΜΟΣ

Biden: Επιπλέον 40 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 24 δισ. δολ. για την Ουκρανία

Biden: Επιπλέον 40 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 24 δισ. δολ. για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ζήτησε την Πέμπτη από το Κογκρέσο να εγκρίνει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και άλλες διεθνείς ανάγκες, 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανακούφιση από καταστροφές.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με το Κογκρέσο για το αίτημα, το οποίο καλύπτει μόνο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους 2024.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι το αίτημα παραβιάζει τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο, ο αξιωματούχος είπε ότι ήταν σαφές όταν υπογράφηκε η συμφωνία αυτή ότι δεν απέκλειε τα αιτήματα για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για την ικανότητά μας να συνεννοηθούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν την υπόσχεσή τους να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας στον αγώνα της κατά της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 και δεν θα διστάσουν να ζητήσουν πρόσθετα κονδύλια εάν χρειαστεί.

Το αίτημα χρηματοδότησης περιλαμβάνει επίσης 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του δανεισμού ανάπτυξης και υποδομών από την Παγκόσμια Τράπεζα προς τις αναπτυσσόμενες χώρες και την παροχή μιας αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης έναντι του καταναγκαστικού και μη βιώσιμου δανεισμού και των έργων υποδομής της Κίνας, ανέφερε η διευθύντρια προϋπολογισμού του Biden, Shalanda Young, σε επιστολή προς το Κογκρέσο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News