Κόσμος Παρασκευή 28/10/2022, 08:17
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Δεν έχει πειστεί ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Μπάιντεν: Δεν έχει πειστεί ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε εάν ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή χημικά όπλα στην Ουκρανία.

«Αν δεν έχει καμία πρόθεση, γιατί συνεχίζει να μιλάει για αυτό;», είπε ο Μπάιντεν όταν τον ρώτησαν εάν πιστεύει τις σχετικές αρνήσεις του Πούτιν σε μια συνέντευξη στο NewsNation, που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

 «Γιατί μιλάει για την ικανότητα χρήσης τακτικού πυρηνικού όπλου;» πρόσθεσε ο Μπάιντεν σύμφωνα με το Bloomberg. «Έχει υπάρξει πολύ επικίνδυνος στην προσέγγισή του. Μπορεί να τα τελειώσει όλα αυτά. Να φύγει από την Ουκρανία».

Ο Πούτιν είπε την Πέμπτη ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία και αρνήθηκε ότι η χώρα του είχε συζητήσει ποτέ τη χρήση τέτοιων όπλων στον πόλεμο.

 «Δεν χρειαζόμαστε ένα πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία», είπε ο Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία έδωσε «υπαινιγμούς» μόνο ως απάντηση στα όσα έλεγαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί  τους για πιθανή πυρηνική σύγκρουση.

 «Δεν έχει κανένα νόημα, ούτε στρατιωτικό ούτε πολιτικό», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκεται τώρα στον ένατο μήνα και οι δυνάμεις της έχουν συναντούν δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News