Κόσμος Σάββατο 8/07/2023, 14:55
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κατάρ κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι για «οικονομική συνεργασία» πριν από την επίσκεψη Erdogan

Στο Κατάρ κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι για «οικονομική συνεργασία» πριν από την επίσκεψη Erdogan

Ο αντιπρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας θα μεταβούν στο Κατάρ το Σάββατο για να συζητήσουν «ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας» με τους εκεί ηγέτες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του προέδρου Tayyip Erdogan στον Κόλπο στις 17-19 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Ο αντιπρόεδρος Cevdet Yilmaz και ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Mehmet Simsek θα συναντηθούν με τον εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani καθώς και με αντιπροσωπείες το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν τους οικονομικούς δεσμούς και την ενίσχυση των σχέσεων, ανέφερε η κυβέρνηση.

Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η Τουρκία αναμένει από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να πραγματοποιήσουν άμεσες επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισ. δολαρίων αρχικά και 30 δισ. δολαρίων συνολικά στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της άμυνας, στον απόηχο της επίσκεψης του Erdogan στις τρεις χώρες.

Από το 2021, όταν η Τουρκία ξεκίνησε μια διπλωματική προσπάθεια να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση από τον Κόλπο έχουν συμβάλει στην ανακούφιση της πίεσης στην τουρκική οικονομία και στο σκληρό νομισματικό απόθεμα της Τουρκίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Knight Frank: Η διόρθωση των ακινήτων, το ράλι της Τουρκίας και η «hot» Ελλάδα

Τουρκία: Συζητήσεις για την πώληση των λειτουργικών δικαιωμάτων του λιμένα της Σμύρνης

Τουρκία: Η βουτιά της λίρας φρέναρε την πτώση του πληθωρισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News