Κόσμος Τρίτη 11/04/2023, 18:01
ΚΟΣΜΟΣ

Qatargate: Εκτός φυλακής και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα

Ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχολάκι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταρανπέλα, που εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς Qatargate

Qatargate: Εκτός φυλακής και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα

Με το καθεστώς ηλεκτρονικού βραχιολιού θα συνεχιστεί εφεξής η κράτηση του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταρανπέλα, που εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς Qatargate, με σημερινή απόφαση των βελγικών αρχών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Soir, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Antoon Schotsaert ανέφερε ότι ο ευρωβουλευτής μπορεί να βγει από τη φυλακή και να επιστρέψει στο σπίτι του, υπό περιοριστικούς όρους. Ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή επίσης επιβεβαίωσε την πληροφορία.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα. Παραμένει φυσικά στη διάθεση των ανακριτών, εάν χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε εκπρόσωπός του σε δελτίο τύπου. «Θυμηθείτε ότι ο Ταραμπέλα πάντα ισχυριζόταν την αθωότητά του. Είχε επίσης ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» προσέθεσε.

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής παρέμενε υπό κράτηση από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την εκτίμηση ότι η σημερινή απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών ενδέχεται να παίξει θετικό ρόλο στην επικείμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα εξεταστεί παρόμοιο αίτημα, εξέφρασε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά από τους Έλληνες ανταποκριτές, στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα  βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι να βγει από τη φυλακή και να παραμείνει υπό περιορισμό στο σπίτι του.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News