Κόσμος Παρασκευή 14/04/2023, 21:02
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αντιδράσεις από αντιπολίτευση και συνδικάτα στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Γαλλία: Αντιδράσεις από αντιπολίτευση και συνδικάτα στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Να μην εκδώσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, η οποία επικυρώθηκε νωρίτερα σήμερα από το Συνταγματικό Συμβούλιο ζητούν τα συνδικάτα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και προειδοποιούν ότι θα αρνηθούν να συναντηθούν με την κυβέρνηση πριν από την Πρωτομαγιά.

«Ενώπιον της μαζικής απόρριψης της μεταρρύθμισης αυτής, η επιτροπή των συνδικαλιστικών οργανώσεων ζητεί επίσημα να μην εκδοθεί ο νόμος, που είναι ο μόνος τρόπος για να κατευναστεί η οργή που εκφράζεται στη χώρα», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου και προσθέτει ότι αποφάσισε «να μην δεχθεί να συναντηθεί με την κυβέρνηση» έως την 1η Μαΐου, την Εργατική Πρωτομαγιά, για την οποία καλεί σε «μεγάλη κινητοποίηση».

Παράλληλα η αντιπολίτευση εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Ο αγώνας συνεχίζεται» τόνισε ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ενώ η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι «το πολιτικό μέλλον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος δεν επισφραγίστηκε», μετά την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News