Κόσμος Πέμπτη 13/04/2023, 22:08
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: 12η ημέρα διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Γαλλία: 12η ημέρα διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Σχεδόν 380.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στη Γαλλία για την 12η ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, “περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο” για το συνδικάτο CGT, μια κινητοποίηση σε ύφεση στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Η διαμαρτυρία υποχωρεί την τρίτη συνεχόμενη ημέρα δράσης, σύμφωνα τόσο με τις αρχές όσο και με τα συνδικάτα, την παραμονή της πολυαναμενόμενης απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου για το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο η κυβέρνηση ενέκρινε χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ το συνδικάτο CGT είχε ανακοινώσει αρχικά “περισσότερο από ένα εκατομμύριο” συμμετέχοντες, αριθμός που φέρεται να ήταν η χαμηλότερη συμμετοχή που κατέγραψε από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας στα μέσα Ιανουαρίου.

Η γενική γραμματέας του CGT, η Σοφί Μπινέ, ανέφερε στη συνέχεια μια νέα εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, σύμφωνα με την οποία “περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι” διαδήλωσαν στη χώρα.

Τα επίσημα στοιχεία (380.000 διαδηλωτές) αντιστοιχούν στη δεύτερη χαμηλότερη συμμετοχή από την έναρξη του κινήματος, μετά από εκείνη του Σαββάτου 11 Μαρτίου (368.000).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News