Κόσμος Τρίτη 28/03/2023, 20:28
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συγκρούσεις στο Παρίσι στην πορεία κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Γαλλία: Συγκρούσεις στο Παρίσι στην πορεία κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και μιας ομάδας αποτελούμενης από εκατοντάδες ανθρώπους σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι στην κεφαλή της διαδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ορισμένοι, ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπα καλυμμένα λεηλάτησαν ένα κατάστημα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ή ψήλωσαν κάγκελα περίφραξης από δημόσιους χώρους λίγο πριν από την άφιξη της διασυνδικαλιστικής πομπής στην Πλας ντε λα Νασιόν, το τέλος της διαδήλωσης, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι δυνάμεις της τάξης έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το μπλοκ, να επιτρέψουν την επέμβαση των πυροσβεστών και να διευκολύνουν την πομπή να προχωρήσει, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, η οποία έκανε λόγο για 22 συλλήψεις λίγο πριν από τις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά 10.000 έλεγχοι έγιναν περιμετρικά της διαδήλωσης, πρόσθεσε η αστυνομική διεύθυνση.

Τουλάχιστον σε δύο τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από street medics (εθελοντές διασώστες), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο ένας, είχε τις αισθήσεις του, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ο άλλος που φορούσε ένα περιβραχιόνιο με το διακριτικό «PRESS» είχε ένα επιφανειακό τραύμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ζεράρ Νταρμανέν, 13.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες -εκ των οποίων 5.500 στο Παρίσι- κινητοποιήθηκαν για την 10η ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια πρωτοφανής δύναμη, όπως τη χαρακτήρισε.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Δέκατος κύκλος απεργιών και διαδηλώσεων κατά του νέου συνταξιοδοτικού

Νέο Cum-Ex στη Γαλλία; Έρευνα σε πέντε τράπεζες για φορολογική απάτη

Νέα άνοδος στο φυσικό αέριο – Τις απεργίες στη Γαλλία παρακολουθεί η αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News