Κόσμος Πέμπτη 6/04/2023, 16:00
ΚΟΣΜΟΣ

Βιετνάμ: «Κίτρινη κάρτα» στο TikTok για «τοξικό» περιεχόμενο

Βιετνάμ: «Κίτρινη κάρτα» στο TikTok για «τοξικό» περιεχόμενο

Το υπουργείο Επικοινωνιών του Βιετνάμ είπε ότι το TikTok δεν κάνει αρκετά για να αφαιρέσει τοξικό και ψευδές περιεχόμενο και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε σύντομα να λάβει μέτρα για να περιορίσει τις λειτουργίες της δημοφιλούς πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων που θεωρούνται ότι παραβιάζουν τους εθνικούς νόμους.

Η κακή διαχείριση και εποπτεία οδήγησε στη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» και «αντικυβερνητικού» περιεχομένου στο TikTok, «απειλώντας και διαφθείροντας τον πολιτισμό και τα ήθη της χώρας», δήλωσε ο Le Quang Tu Do, διευθυντής της Αρχής, που είναι αρμόδια για τις εκπομπές, την τηλεόραση και την ηλεκτρονική πληροφόρηση του Βιετνάμ, ένα τμήμα του υπουργείου. 

Ο Do είπε ότι έχει δει παρόμοιες παραβιάσεις από το Facebook και το YouTube. Επιπλέον ανέφερε «αδύναμη διαχείριση» στο TikTok που τελικά οδήγησε σε περιεχόμενο που παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και διευκολύνει τις παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πρόκειται για τα πιο πρόσφατα σχόλια από μία σειρά κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο που εξετάζουν πιο προσεκτικά τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το TikTok έχει ήδη απαγορευτεί στην Ινδία και βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο στις ΗΠΑ. 

Το υπουργείο Επικοινωνιών σχεδιάζει μια συνολική αξιολόγηση της επιχείρησης του TikTok στο Βιετνάμ τον Μάιο εν μέσω αυξανόμενου «τοξικού» περιεχομένου και ψεύτικων πληροφοριών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο του υπουργείου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανία: Καμπάνα στο TikTok για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών

Γιατί τα κινεζικά apps είναι τα αγαπημένα των νέων Αμερικανών;

Politico για TikTok: Οι Ευρωπαίοι βουλευτές θυσιάζουν την ασφάλεια για τις ψήφους της Gen Z 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News