Business & Finance Δευτέρα 27/03/2023, 20:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Politico για TikTok: Οι Ευρωπαίοι βουλευτές θυσιάζουν την ασφάλεια για τις ψήφους της Gen Z 

Politico για TikTok: Οι Ευρωπαίοι βουλευτές θυσιάζουν την ασφάλεια για τις ψήφους της Gen Z 

Το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε εντολή να διαγράψει το TikTok από οποιαδήποτε εργασιακή συσκευή εργασίας έως τις 20 Μαρτίου, μετά από διάταγμα της προέδρου του κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα που ανέφερε κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σχετικά με την κινέζικη πλατφόρμα. Το επιμελητήριο «σύστησε επίσης έντονα» στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στους πολιτικούς τους συμβούλους να εγκαταλείψουν την εφαρμογή.

Ωστόσο, με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη της άνοιξης του 2024, οι πολιτικές ομάδες και πολλά από τα μέλη του, επιλέγουν να παραμείνουν στο TikTok για να κερδίσουν τις καρδιές και το μυαλό της βάσης χρηστών της πλατφόρμας των νεαρών ψηφοφόρων, όπως αναφέρει το Politico. Σύμφωνα με το TikTok, περίπου 125 εκατ. Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν ενεργά την εφαρμογή σε μηνιαίο επίπεδο, κατά μέσο όρο.

Ψάχνοντας τη Gen Z

Το Κοινοβούλιο έλαβε την απόφασή του να απαγορεύσει την εφαρμογή από τα τηλέφωνα των υπαλλήλων στα τέλη Φεβρουαρίου, στον απόηχο παρόμοιων κινήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της ΕΕ και τη διπλωματική υπηρεσία του μπλοκ.

Μια επιστολή από τον κορυφαίο αξιωματούχο πληροφορικής του κοινοβουλίου, που ελήφθη από το Politico, ανέφερε ότι το ίδρυμα έλαβε την απόφαση αφού είδε παρόμοιες απαγορεύσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για να αποτρέψει «πιθανές απειλές» κατά του Κοινοβουλίου και των νομοθετών του.

Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, οι κορυφαίοι νομοθέτες του στο Προεδρείο του θεσμικού οργάνου, συμπεριλαμβανομένου της Προέδρου Μετσόλα και 14 αντιπροέδρων, ενέκριναν την έναρξη ενός επίσημου λογαριασμού του Κοινοβουλίου στο TikTok, σύμφωνα με ένα έγγραφο με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου.

«Τα μέλη και οι πολιτικές ομάδες ανοίγουν ολοένα και περισσότερο λογαριασμούς TikTok», ανέφερε το έγγραφο, επισημαίνοντας ότι οι έφηβοι τότε ηλικίας 16 ετών θα έχουν δικαίωμα ψήφου το 2024. «Ο κύριος σκοπός του ανοίγματος ενός λογαριασμού TikTok για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να συνδεθεί άμεσα με τη νέα γενιά και τους -για πρώτη φορά- ψηφοφόρους στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024», ανέφερε.

Καινούργια τηλέφωνα 

Μεταξύ εκείνων που πρόκειται να χάσουν από τη νέα πολιτική σχετικά με το TikTok είναι οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ορισμένες από αυτές, έχουν μεγάλη απήχηση στην εφαρμογή που ανήκει στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη ομάδα, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχει 51.000 ακολούθους. Ο εκπρόσωπος Pedro López απέρριψε προηγουμένως την κίνηση του Κοινοβουλίου να σταματήσει τη χρήση του TikTok ως «παράλογη», δεσμευόμενος ότι ο λογαριασμός του ΕΛΚ θα παραμείνει ανοιχτός και ενεργός. Ο López έγραψε στο Politico ότι «θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικούς υπολογιστές … μόνο για το TikTok και δεν θα είναι συνδεδεμένοι σε κανένα δίκτυο της ΕΕ».

Αυτή είναι η ίδια στρατηγική που θα χρησιμοποιήσουν όλες οι άλλες πολιτικές ομάδες με λογαριασμό TikTok. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Σχολικές κοινότητες μηνύουν τεχνολογικούς κολοσσούς για εθισμό των παιδιών στα social media

Ανοιχτός πόλεμος με το TikTok: Πληθαίνουν οι χώρες που «διαγράφουν» την εφαρμογή

ΗΠΑ vs TikTok: Στα δικαστήρια η επόμενη στάση, καθώς οι προσπάθειες του CEO έπεσαν στο κενό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News