Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 16:47
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Καμπάνα στο TikTok για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών

Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου επέβαλαν πρόστιμο 12,7 εκατ. λιρών (15,9 εκατ. δολαρίων) στο TikTok

Βρετανία: Καμπάνα στο TikTok για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών

Νέο πλήγμα υπέστη η κινεζική εφαρμογή TikTok, στην οποία επεβλήθη πρόστιμο 12,7 εκατ. λιρών (15,9 εκατ. δολαρίων) από τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου με την κατηγορία ότι δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO) δήλωσε την Τρίτη ότι επέβαλε πρόστιμο στην TikTok για «ορισμένες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της παράλειψης νόμιμης χρήσης των προσωπικών δεδομένων των παιδιών».

Σύμφωνα με το Γραφείο, το TikTok επέτρεψε σε 1,4 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή το 2020, παρά τους κανόνες που απαιτούν από τους χρήστες να είναι πάνω από αυτήν την ηλικία για να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό TikTok.

O Επίτροπος Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, John Edwards, δήλωσε ότι «υπάρχουν νόμοι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά μας είναι τόσο ασφαλή στον ψηφιακό κόσμο όσο και στον φυσικό κόσμο. Το TikTok δεν συμμορφώθηκε με αυτούς».

Προσωπικά δεδομένα των παιδιών μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να εντοπιστούν και να σκιαγραφηθεί το προφίλ τους, παρουσιάζοντάς τους ενδεχομένως βλαβερό ή ακατάλληλο περιεχόμενο, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε πως η εταιρία διαφωνεί με την απόφαση του ICO, όμως είναι ικανοποιημένη για τη μείωση του προστίμου από τα 27 εκατ. στερλίνες που είχε ορίσει πέρυσι το ICO.

«Επενδύουμε πολύ προκειμένου να βοηθήσουμε οι κάτω των 13 να μείνουν μακριά από την πλατφόρμα μας και η ομάδα ασφαλείας μας που αποτελείται από 40.000 άτομα εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να βοηθήσει να παραμείνει η πλατφόρμα ασφαλής για την κοινότητά μας», είπε ο εκπρόσωπος. «Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την απόφαση και εξετάζουμε τα επόμενα βήματα», ανέφερε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η άνοδος των «χαζών» τηλεφώνων: Η Gen Z κουράστηκε από τις οθόνες

Γιατί τα κινεζικά apps είναι τα αγαπημένα των νέων Αμερικανών;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News