Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 06:28
ΚΟΣΜΟΣ

4 νεκροί στην Ουάσιγκτον μετά την πρωτοφανή εισβολή στο Καπιτώλιο

4 νεκροί  στην Ουάσιγκτον μετά την πρωτοφανή εισβολή στο Καπιτώλιο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χάους που επικράτησε στην Ουάσιγκτον, μετά την πρωτοφανή εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Μεταξύ των τεσσάρων είναι και η γυναίκα, η οποία χθες δέχθηκε πυρά στο στήθος από αστυνομικό μέσα στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ζούσε στο Σαν Ντιέγκο και ήταν φανατική οπαδός του Τραμπ. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε έχει διεταχθή ανεξάρτητη έρευνα.

Ακόμη τρία άτομα, κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην  μητροπολιτική περιοχή της Ουάσιγκτον ανέφερε οι τρεις θάνατοι οφείλονταν «σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά», ενώ το τέταρτο πρόσωπο είχε τραύμα από σφαίρα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Από την πλευρά της δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί σε κατάσταση σοκ τα όσα εξελίσσονται στις ΗΠΑ και τα οποία χρεώνεται εν πολλοίς ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ουσιαστικά ενθαρρύνει τους οπαδούς του να συγκεντρωθούν στο Καπιτώλιο για να σταματήσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ακόμη και μετά το χάος και την βία που ξέσπασαν, αν και κάλεσε τους οπαδούς του να γυρίσουν σπίτια τους, υπενθυμίζοντας ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι το κόμμα «του νόμου και της τάξης», επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι «μας έκλεψαν τις εκλογές».

Εν τω μεταξύ, έπειτα από πολύωρη διακοπή τα δύο σώματα του Κογκρέσου επανήλθαν σε συνεδρίαση για την κύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Η Γερουσία, που συνεδριάζει για την κύρωση της νίκης Μπάιντεν, απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το βράδυ της Τετάρτης την προσπάθεια συμμάχων Τραμπ να εμποδίσουν την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία της Αριζόνα. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News