Κόσμος Τετάρτη 6/01/2021, 23:24
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Άνευ προηγουμένου επίθεση στη Δημοκρατία μας

Φωτ. ΑΡ

Έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να βγει στην εθνική τηλεόραση και να βάλει ένα τέλος στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο Καπιτώλιο, απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό.

«Αυτή την ώρα η Δημοκρατία μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επίθεση χωρίς προηγούμενο. Επίθεση στους εκπροσώπους του έθνους. Επίθεση στους αστυνομικούς, στους ανθρώπους και τους υπαλλήλους που υπηρετούν το Καπιτώλιο» σημείωσε, μεταξύ άλλων. 

Και συνέχισε: «Οι σκηνές που βλέπουμε δεν αντανακλούν τις αξίες και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας της Αμερικής». «Ένας μικρός αριθμός ακραίων έχει προκαλέσει χάος. Τους καλώ να κάνουν πίσω».

Υπό αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να παρέμβει άμεσα. «Τα λόγια ενός προέδρου έχουν μεγάλη σημασία. Καλώ τον πρόεδρο Τραμπ να βγει στην εθνική τηλεόραση τώρα, να πράξει όσα έχει ορκιστεί και να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά που βλέπουμε».

«Είμαι σοκαρισμένος για όσα συμβαίνουν στο έθνος μας» ανέφερε, επίσης. «Αυτό δεν είναι διαδήλωση, είναι εξέγερση. Ζούμε σκοτεινές στιγμές. Η αποστολή μας τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, της ευπρέπειας, της τιμής και του σεβασμού στις ΗΠΑ».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News