Κόσμος Τετάρτη 6/01/2021, 22:52
ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα από πυρά στο Καπιτώλιο

Δέχθηκε πυρά από άνδρα των δυνάμεων ασφαλείας

Σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα από πυρά στο Καπιτώλιο

Σκηνές χάους επικράτησαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στην καρδιά της Ουάσιγκτον, όταν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο και συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από πυρά άνδρα της φρουράς του Καπιτωλίου. 

Οι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου εισέβαλαν στο κτίριο, καταγγέλλοντας νοθεία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές και προσπαθώντας να εμποδίσουν την επικύρωση του αποτελέσματος από το Κογκρέσο. 

Μάλιστα, φωτογραφία του Associated Press απεικονίζει έναν άνδρα να έχει τραβήξει όπλο, ενώ βρίσκεται μέσα σε αίθουσα του Καπιτωλίου. 

Σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα από πυρά στο Καπιτώλιο-1

Ο Τραμπ, καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, προέτρεπε τους ψηφοφόρους του να πορευτούν ειρηνικά προς το Καπιτώλιο, επιμένοντας ότι στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, υπήρξε νοθεία.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης της έντασης, ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα από πυρά στο Καπιτώλιο-2

Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισήλθαν στις αίθουσες του Κογκρέσου, διακόπτοντας τις κοινοβουλευτικές διεργασίας. Μάλιστα, ένας διαδηλωτής κάθισε και στην καρέκλα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι μέλη της Εθνοφρουράς, καθώς και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας αναπτύσσονται γύρω από το Καπιτώλιο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δέχεται πιέσεις προκειμένου να εκδώσει ανακοίνωση, με στόχο τον κατευνασμό της έντασης. 

Σήμερα η επικύρωση της νίκης Μπάιντεν

Μετά απ’ όλα αυτά, είναι άγνωστο αν τελικά το Κογκρέσο θα συγκληθεί, προκειμένου να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και να προλειάνει το έδαφος για την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μια μικρή ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών, επικουρούμενοι από τον Τραμπ, έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. Βέβαια, οι περισσότεροι έχουν χαρακτηρίσει την προσπάθεια μη επικύρωσης ως λαθεμένη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει τη χώρα μακροπρόθεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει ότι ο Μπάιντεν θα λάβει την απαιτούμενη έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενώ οι Δημοκρατικοί φαίνεται ότι κερδίζουν τις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία (σ.σ. από κοινού απαρτίζουν το Κογκρέσο). 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News