Start Ups Δευτέρα 29/11/2021, 15:52
START UPS

Grover: Η startup που νοικιάζει ηλεκτρονικές συσκευές στους πελάτες της 

Το όραμα της εταιρείας είναι η μείωση των απορριμάτων από τις ηλεκτρονικές συσκευές

Grover: Η startup που νοικιάζει ηλεκτρονικές συσκευές στους πελάτες της 

Σε νέο γύρο χρηματοδότησης από τον οποίο συγκέντρωσε 250 εκατ. δολάρια, προχώρησε η γερμανική startup, Glover. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαχειρίζεται μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι χρήστες της μπορούν να νοικιάσουν ηλεκτρονικές συσκευές, από κινητά τηλέφωνα και tablets, έως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές και drones. 

Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες νοικιάζουν, αλλάζουν ή επιστρέφουν τις συσκευές, αναλόγως τις ανάγκες και τις οικονομικές τους δυνατότητες, έναντι κάποιου μηνιαίου αντίτιμου. Το θέλγητρο για τους χρήστες είναι ότι μπορούν να κάνουν χρήση μιας ακριβής συσκευής, δίχως να χρειαστεί να την αγοράσουν σε ποσό που είναι απαγορευτικό γι αυτούς. 

Το όραμα της εταιρείας είναι η μείωση των απορριμάτων από τις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς όπως υποστηρίζει με μία συσκευή μπορούν να εξυπηρετηθούν πολλοί χρήστες οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να αγοράσει ο καθένας από μία και η οποία κάποια στιγμή θα κατέληγε στα σκουπίδια. 

Επί του παρόντος οι χρήστες από τις Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία και ΗΠΑ μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 300.000 συσκευών, οι οποίες αγοράσθηκαν καινούργιες, συντηρούνται μεταξύ των ενοικιάσεων και πετώνται όταν χαλάσουν. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης θα μπορούσε να μεγαλώσει την γκάμα των συσκευών της στο 1,5 εκατ. 

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά επιπλέον συσκευών, κυρίως headsets τεχνητής νοημοσύνης και ηλεκτρονικά δίκυκλα, κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ, στην οποία η Glover εισήλθε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Βάσει του σχεδιασμού της, μια οντότητα ειδικού σκοπού ανεξάρτητη από τη startup θα έχει στην ιδιοκτησία της τις συσκευές προς ενοικίαση. 

«Οι ενοικιάσεις για τις κάμερες και τα drones ενοικιάζονται τυπικά βραχυπρόθεσμα, είναι συσκευές τις οποίες κάποιος τις θέλει στις διακοπές του ή για έναν γάμο, σε αντίθεση με τα smartphones και τους υπολογιστές», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομικών Τόμας Αντονιόλι. Όπως επισημαίνει, υπάρχει πλήρης εγγύηση για τις συσκευές και από πλευράς επενδυτών δεν εμπεριέχεται κανένα ρίσκο. 

Οι πελάτες της ως επί το πλείστον είναι είτε Millennials είτε της γενιάς Gen Z «οι οποίοι έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα το θέμα της ιδιοκτησίας και έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα της βιωσιμότητας», σύμφωνα με τον Αντονιόλι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News