Start Ups Τετάρτη 6/10/2021, 17:03
START UPS

Η unicorn που άνθισε στη σκιά της Amazon

Η unicorn που άνθισε στη σκιά της Amazon

Ξεκίνησε το 2013 πουλώντας μαγνητάκια για το ψυγείο και άλλα ψιλικά μέσω της πλατφόρμας της Amazon, ενώ σήμερα ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε 225 εκατ. δολάρια στον τελευταίο χρηματοδοτικό γύρο και πλέον η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα περίπου 2 δισ. δολάρια.

Ο λόγος για την αμερικανική Pattern, την οποία συμπαρέσυρε ιδίως η Amazon, αλλά και περισσότερες ψηφιακές πλατφόρμες αγορών, στην κερδοφορία λόγω της εκτόξευσης στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Η – πλέον – unicorn βοηθά εμπόρους λιανικής να διαχειριστούν τις πωλήσεις τους σε ψηφιακές πλατφόρμες και επιβλέπει τις λειτουργίες στις αποθήκες τους.

Επενδύσεις

Η αγορά των ψηφιακών αγορών βρισκόταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια στα χέρια μικρών καταστημάτων και ιδιωτών λιανεμπόρων, ενώ πλέον έχει μετατραπεί σε χώρο ανάπτυξης και επενδύσεων. Οι επενδυτές αναζητούν επιχειρήσεις που κινούνται στη σφαίρα της Amazon, δηλαδή είτε συνεργάζονται είτε σχετίζονται με αυτή, και διοχετεύουν ρευστό. Ενδεικτικά, οι επενδυτικές τράπεζες, οι εταιρείες venture capital και οι εταιρείες ιδωτικών επενδυτικών κεφαλαίων έχουν χορηγήσει δισεκατομμύρια σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και ιδίως στις εταιρείες που διαχειρίζονται ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η Pattern εντάσσεται σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία επιχειρήσεων και αποτελεί τρόπον τινά σύμβουλο και εκπρόσωπο πωλήσεων για άλλες εταιρείες. Μάλιστα, η Pattern παράγει το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων της μέσω διαχείρισης των ηλεκτρονικών πωλήσεων για άλλες εταιρείες. Ουσιαστικά αγοράζει τα προϊόντα τους σε χονδρική και στη συνέχεια τα πουλά μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων η Pattern συνεργάζεται με τις Nestle, Panasonic και Yogi Tea.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News