Start Ups Τρίτη 5/10/2021, 17:03
START UPS

Την ελληνική Lenses.io εξαγόρασε η Celonis

Την ελληνική Lenses.io εξαγόρασε η Celonis

Την εξαγορά της ελληνικής startup Lenses.io ανακοίνωσε η γερμανική Celonis, μία από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές εταιρείες λογισμικού, η οποία αποτιμάται στα 11 δισ. δολάρια, όπως είχε γράψει πρώτη η “Κ” της Κυριακής.

Η Lenses.io ιδρύθηκε το 2016 από τους Αντώνη Χαλκιόπουλο, Χριστίνα Δασκαλάκη, Stefan Bocutiu και Andrew Stevenson, όταν διαπίστωσαν ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων δυσκολεύονταν να είναι παραγωγικά γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε data, είχαν περιορισμένη ορατότητα και χρειάζονταν πολλές γνώσεις για να αξιοποιήσουν τις ροές δεδομένων.

Μέσα σε μερικούς μήνες από την κυκλοφορία του προϊόντος τους, είχαν ήδη προσελκύσει αρκετές εταιρείας της λίστας Fortune 100 ως πελάτες.

Η Lenses.io προσφέρει μία πλατφόρμα για τη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και μετρά ανάμεσα στους πελάτες της μεγάλους οργανισμούς όπως οι Daimler, Playtika, Bouygues Telecom, Generali και Schneider Electric.

Καθώς αναπτυσσόταν, η Lenses.io απέκτησε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου, όπως οι AWS, Confluent, Microsoft αλλά και με τη Celonis.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News