Start Ups Τετάρτη 29/09/2021, 19:04
START UPS

Lucid: Ξεκίνησε την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων 

Lucid: Ξεκίνησε την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων 

Την έναρξη της παραγωγής των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων ανακοίνωσε η αμερικανική startup, Lucid, η πρώτη νεοφυής εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ηλεκτροκίνηση και εισήλθε στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με Εταιρεία Απόκτησης Ειδικού Σκοπού (SPAC). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παραδόσεις των μοντέλων θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα.

Για τη startup η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ορόσημο, καθώς μετά την είσοδό της τον Ιούλιο στο χρηματιστήριο δεν έγινε μόνο η πρώτη startup από το χώρο της ηλεκτροκίνησης που προχώρησε στην κίνηση αυτή, αλλά έγινε και η πρώτη εισηγμένη που παραδίδει αυτοκίνητό της. 

Μετά τη Lucid ακολούθησαν και άλλες startups που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως οι Faraday Future, Canoo, Fisker και Lordstown Motors, ωστόσο καμία από αυτές δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη κάποιο μοντέλο. 

«Είμαι ευχαριστημένος που η παραγωγή των αυτοκινήτων με αυτό το επίπεδο αποτελεσματικότητας επιταχύνουν τη γραμμή παραγωγή μας», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Πίτερ Ρόουλινσον, πρώην επικεφαλής μηχανικός και αντιπρόεδρος μηχανικής στην Tesla.

Το πρώτο μοντέλο που κυκλοφορεί η Lucid, είναι μια σπέσιαλ έκδοση του Air Dream Edition με τιμή στα 169.000 δολάρια και αυτονομία 520 μιλίων, σύμφωνα με το CNBC

Το φθηνό σεντάν μοντέλο Lucid Air, έρχεται στα 77.400 δολάρια με την εταιρεία να δηλώνει ότι έως τώρα έχει περισσότερες από 13.000 παραγγελίες.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από CBNC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News