Start Ups Τετάρτη 15/09/2021, 17:38
START UPS

Argo: Μια startup που ενώνει δυνάμεις με τις Ford και Walmart

Argo: Μια startup που ενώνει δυνάμεις με τις Ford και Walmart

Η αμερικανική startup, Argo, η οποία αναπτύσσει συστήματα αυτόνομης οδήγησης, θα συνεργασθεί με τις Ford και Walmart, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες παράδοσης με αυτοοδηγούμενα οχήματα, στις πολιτείες του Μαϊάμι, του Όστιν και της Ουάσιγκτον, όπως ανέφεραν οι τρεις εταιρείες σε από κοινού ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αρχική δοκιμαστική εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής αναμένεται να αρχίσει αργότερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Η συνεργασία αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η ζήτηση των καταναλωτών για παραδόσεις την ίδια ή την επόμενη ημέρα συνεχώς αυξάνεται, ειδικότερα στις μεγάλες αστικές περιοχές στις οποίες οι παραγγελίες ακολουθούν αυξητική τάση με γεωμετρική πρόοδο. 

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στη Walmart, τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο, να παραδίδει τις διαδικτυακές παραγγελίες ειδών μαναβικής ή άλλων δημοφιλών προϊόντων στις οικίες των καταναλωτών με αυτοοδηγούμενα οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Argo. 

Το σύστημα της Argo το οποίο στηρίζεται στην τεχνολογία cloud, θα προσαρμοσθεί στην πλατφόρμα των διαδικτυακών παραγγελιών της Walmart, προκειμένου να διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες και να προγραμματίζονται οι παραδόσεις. Στη συνέχεια τα οχήματα της Ford τα οποία θα κινούνται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Argo θα παραδίδουν τις παραγγελίες στους καταναλωτές. 

«Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την αποστολή μας να παρέχουμε προϊόντα στα σπίτια των πελατών μας με μια άνευ προηγούμενου ταχύτητα», δήλωσε ο Τομ Γουάρντ, αντιπρόεδρος του τμήματος παραδόσεων last mile στη Walmart για τις ΗΠΑ.  
Για την αμερικανική αλυσίδα αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία, καθώς παρόμοια συμφωνία είχε συνάψει και με την Cruise ιδιοκτησίας της General Motor και τις startups Gatik και Nuro, προκειμένου να πειραματισθεί με τις παραδόσεις μέσω αυτόνομων οχημάτων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News