Start Ups Τρίτη 28/09/2021, 14:17
START UPS

Στους δρόμους το πρώτο ηλεκτρικό ημιφορτηγό και δεν είναι Tesla, Ford ή GM

Στην άτυπη αυτή «μάχη», έχουν ριχτεί και startups αυτοκινητοβιομηχανίες

Στους δρόμους το πρώτο ηλεκτρικό ημιφορτηγό και δεν είναι Tesla, Ford ή GM

Το πρώτο ηλεκτρικό pick-up ημιφορτηγό (γνωστά στην Ελλάδα ως «αγροτικά») βρίσκεται ήδη στους δρόμους των ΗΠΑ (ίσως και σε χωράφια) και αυτό δεν είναι κατασκευασμένο από καμία από τις μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla, η Ford και ή η General Motors.

Απεναντίας το R1T που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Ιλινόις για να παραδοθεί σε πελάτη στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι ένα μοντέλο της startup Rivian, η οποία μετά από μήνες κατά τους οποίους κατασκεύαζε δοκιμαστικά οχήματα, κατάφερε να παραδώσει το πρώτο της pick-up. 

Όπως αναφέρει στο σχετικό του δημοσίευμα το Marketwatch, το ηλεκτρικό ημιφορτηγό της Rivian, έχει αυτονομία 314 μιλίων, διαθέτει ξεχωριστό μηχανισμό για κάθε τροχό, ο συνδυασμός των οποίων δημιουργεί ένα σύστημα προσαρμοζόμενο σύστημα 4Χ4, κάτι που δίνει στο R1T τη δυνατότητα να κινείται εκτός δρόμων. Η τιμή πώλησης ξεκινάει από τα 69.000 δολάρια. 

Η Rivian έτσι καθίσταται νικήτρια στον άτυπο αγώνα για το ποια εταιρεία θα γίνει η πρώτη που λανσάρει ηλεκτρικό όχημα αυτής της κατηγορίας. Οι Big Three της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα

Η Ford έχει ήδη έτοιμη μια ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού της pick-up. F-150, το οποίο αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη στην τιμή περί των 40.000 δολαρίων. 

Λίγο νωρίτερα μπορεί να κάνει την εμφάνισή του το Edition 1 της θυγατρικής της General Motors, Hummer, ωστόσο πρόκειται για ένα σημαντικά πιο ακριβό όχημα με την τιμή να ξεπερνάει τα 112.00 δολάρια. 

Από τη μεριά της η ηγέτιδα σε όλο τον κόσμο αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, Tesla, είχε ανακοινώσει ότι το δικό της ημιφορτηγό Cybertruck θα κυκλοφορούσε στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ωστόσο μετέθεσε την κυκλοφορία του για το επόμενο. Η τιμή του Cybertruck αναμένεται να ξεκινάει από τα 39.900 δολάρια. 

Στην άτυπη αυτή «μάχη», έχουν ριχτεί και startups αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Lordstown από την πολιτεία του Οχάιο και η Canoo από την πολιτεία της Καλιφόρνια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Marketwatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News