Start Ups Πέμπτη 2/09/2021, 20:51
START UPS

Delivery Hero: Εκδίδει μετατρέψιμα ομόλογα για να αντλήσει 1,25 δισ. ευρώ

Delivery Hero: Εκδίδει μετατρέψιμα ομόλογα για να αντλήσει 1,25 δισ. ευρώ

Στην έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων σε μετοχές με σκοπό να αντλήσει 1,25 δισ. ευρώ, προβαίνει η Delivery Hero, εκ των ηγέτιδων στις υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης στην Ευρώπη. Η έκδοση αυτή θα είναι η τρίτη η οποία σχετίζεται με τη διανομή μετοχών σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών. 

Τα μετατρέψιμα ομόλογα θα προσφερθούν σε δύο εκδόσεις, μια με λήξη το 2026 και μια που θα ωριμάζει το 2029 και όπως αναφέρει το Bloomberg, ήδη έχει δεχθεί σωρεία προσφορών. 

Τα χρεόγραφα της έκδοσης λήξης το 2026 θα προσφερθούν με ετήσιο κουπόνι 0,5% έως 1%, ενώ τα ομόλογα της λήξης το 2029 θα προσφέρονται με επιτόκιο 1,625% έως 2,125%. Και οι δύο εκδόσεις πωλούνται με εύρος premium μετατροπής 40% έως 45%, ενώ οι Morgan Stanley, JPMorgan, UniCredit και HSBC θα συμμετάσχουν στην πώληση.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και «για να επωφεληθεί από τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν», όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. 

Θέλοντας να εκμεταλλευθούν τη φθηνή χρηματοδότηση από τους επενδυτές πριν αυξηθούν περαιτέρω οι αποδόσεις των ομολόγων, οι εταιρείες έχουν συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό ποσό των 16 δισ. δολάρια σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Η προσφορά της Delivery Hero θα είναι μία από τις μεγαλύτερες για φέτος στην Ευρώπη. Η startup με έδρα το Βερολίνο βγήκε στις αγορές τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο πέρυσι, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 3 δισ. ευρώ στους δύο γύρους χρηματοδότησης.

Η εταιρεία διαθέτει κεφάλαια για εξαγορές και σχεδιάζει να επεκταθεί καθώς οι καταναλωτές εξακολουθούν να παραγγέλνουν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου για παράδοση στο σπίτι, παρά ότι τα lockdowns έχουν αποσυρθεί. Ο διευθύνων σύμβουλος Νίκλας Όστερμπεργκ σημείωσε ότι μια πιθανή επέκταση στη Γερμανία θα επηρεάσει την κερδοφορία της και ότι μπορεί επίσης να συμμετάσχει στη startup παραδόσεων ειδών παντοπωλείου Gorillas Technologies.

Τον περασμένο μήνα, αναθεώρησε επί τα βελτίω την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος για τις πωλήσεις προϊόντων στην πλατφόρμα της, αφότου οι παραγγελίες ανήλθαν σε επίπεδο ρεκόρ κατά το β΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ ανακοίνωσε επίσης την αγορά ποσοστού 5,1% των μετοχών της Deliveroo.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News