Start Ups Πέμπτη 2/09/2021, 15:31
START UPS

Gixel: Οι τηλεδιασκέψεις «παίρνουν μορφή και αποκτούν ζωή» 

Gixel: Οι τηλεδιασκέψεις «παίρνουν μορφή και αποκτούν ζωή» 

Για περισσότερο από έναν χρόνο οι τηλεδιασκέψεις έχουν κατασθεί απαραίτητη συνθήκη για την ομαλή λειτουργία ενός πλήθους επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους και δραστηριότητας. Οι ομαδικές συγκεντρώσεις στις αίθουσες συναντήσεων αντικαταστάθηκαν από συνομιλίες μέσω βίντεο, με τους συμμετέχοντες πλέον να κάθονται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους. 

Οι πιο εξελιγμένοι κάνουν χρήση ενός headset με μικρόφωνο, ωστόσο ακόμη κι έτσι το πρόβλημα παραμένει και αναζητάει λύση: όταν μιλάνε μαζί οι συμμετέχοντες σε μια τηλεδιάσκεψη και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος μιλάει. Γιατί είναι άλλο να βρίσκεσαι με κάποιους στον ίδιο χώρο και να έχεις οπτική επαφή και άλλο να συνομιλείς μέσω της τεχνολογίας.

Σε αυτό το πρόβλημα μια γερμανική startup από την Καρλσρούη προσπαθεί όχι μόνο να προσφέρει μια λύση, αλλά «κοιτάει» στα μάτια μεγαθήρια όπως η Microsoft και η Google. Κάνοντας χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality, AR), η Gixel κατασκευάζει γυαλιά με τα οποία κάποιος όχι μόνο συμμετέχει σε μια διάσκεψη, αλλά βλέπει τους συμμετέχοντες σαν να υπάρχουν σε ένα δωμάτιο και να συνευρίσκεται μαζί τους. 

Στους χρήστες ανοίγεται ένα πεδίο όρασης με άνοιγμα 100 μοίρες οριζόντια και 45 μοίρες κάθετα, διαστάσεις που σκιαγραφούν μπροστά τους ένα εικονικό δωμάτιο στο οποίο βλέπει τους παρευρισκόμενους. 

Επί του παρόντος, το λογισμικό της Gixel μπορεί να υποστηρίξει έως και τέσσερις χρήστες συγχρόνως, οι οποίοι ναι μεν φορούν τα ειδικά γυαλιά τα οποία όμως στην απεικόνισή τους δεν φαίνονται. Τα γυαλιά έχουν βάρος μόλις 70 γραμμαρίων, σε αντίθεση με τα Hololens 2 της Microsoft, τα οποία και ζυγίζουν περισσότερο από μισό κιλό. 

Η γερμανική startup δέχθηκε στα πρώτα βήματά της χρηματοδότηση από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Προώθησης της Γερμανίας και στη συνέχεια τα υπόλοιπα αποτελούν μέρος του success story της Gixel.

moneyreview.gr με πληροφορίες από frompress, finanzen.net

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News