Start Ups Τετάρτη 25/08/2021, 20:55
START UPS

Η start-up που κέρδισε τα βλέμματα ηχηρών ονομάτων

Αναπτύσσει μπαταρία με τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας

Η start-up που κέρδισε τα βλέμματα ηχηρών ονομάτων

Στην ανάπτυξη επαναφορτιζόμενης μπαταρίας σιδήρου – αέρα (iron – air), η οποία μπορεί να αποθηκεύσει ηλεκτρική ενέργεια για 100 ώρες, προχωρά η νεοφυής επιχείρηση Form Energy. Η τελευταία παρότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη δείγμα της τεχνολογίας που αναπτύσσει ούτε κάποια απόδειξη ότι τα προϊόντα της μπορούν να λειτουργήσουν, έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 360 εκατ. δολάρια από επενδυτές. Στον τελευταίο χρηματοδοτικό γύρο που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα συγκέντρωσε 240 εκατ. δολάρια, προσελκύοντας ενδιαφέρον από ηχηρά ονόματα.

Μεταξύ αυτών η Breakthrough Energy Ventures, στην οποία περιλαμβάνονται ο Τζεφ Μπέζος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και άλλοι επενδυτές. Μάλιστα, ο Μπιλ Γκειτς έχει αναδείξει μέσω ανάρτησής του τη σημασία της συμβολής της Form Energy στον κλάδο της βιωσιμότητας «δημιουργώντας μία νέα σειρά μπαταριών, οι οποίες θα παρέχουν αποθήκευση μακράς διάρκειας σε χαμηλότερο κόστος από τις μπαταρίες λιθίου».

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2050, απαιτείται ο τετραπλασιασμός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο τριπλασιασμός των αντίστοιχων επενδύσεων έως το 2030, σύμφωνα με σχόλια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Στο πλαίσιο αυτό, θεμελιώδης θα είναι η συμβολή μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας για αποθήκευση ενέργειας, διότι η ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές παρουσιάζει διακυμάνσεις και θα πρέπει να αποθηκεύεται.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News