Start Ups Δευτέρα 21/06/2021, 07:15
ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αmber: Από startup σε «μονόκερο» των κρυπτονομισμάτων

Αmber: Από startup σε «μονόκερο» των κρυπτονομισμάτων

Σε «μονόκερο» μετέτρεψε την κοινοπραξία τους στον χώρο του κρυπτονομίσματος ομάδα από πρώην traders της Morgan Stanley, φέρνοντας τις στρατηγικές της Wall Street στον νέο κόσμο του ψηφιακού νομίσματος. («Μονόκεροι» ονομάζονται οι startups με αποτίμηση από 1 δισ.δολάρια και άνω).

Πρόκειται για την Amber Group, η οποία συστήθηκε το 2018 και η οποία άντλησε 100 εκατ.δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των DCM Ventures, Tiger Global Managemen και Coinbase Global, με αποτέλεσμα να δεκαπλασιαστεί η αξία της μέσα σε 18 μόλις μήνες και να φθάσει το 1 δισ.δολάρια. 

H εν λόγω startup αποτελεί μία από τις ανερχόμενες εταιρείες που προσφέρουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, από εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές σε παράγωγα έως δομημένα προϊόντα, σε επαγγελματίες traders και επενδυτές στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Πριν από ένα μήνα, η κινεζική εταιρεία παροχής πιστώσεων σε cryptos, η Babel Finance, άντλησε 40 εκατ.δολάρια με την υποστήριξη των Sequoia Capital China και Tiger Global, ενώ η Matrixport, που συστήθηκε από τον ιδρυτή της Bitmain, Τζιχάν Γου, αναζητά νέα «ένεση» κεφαλαίου. 

Η Amber κάνει συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, όπως bitcoin και Ether, χρησιμοποιώντας τόσο τα χρήματα των πελατών της όσο και δικό της κεφάλαιο. Η νεοσύστατη εταιρεία διαχειρίζεται συναλλαγές αξίας 1,5 δισ.δολαρίων και προσβλέπει σε έσοδα της τάξης των 500 εκατ.δολαρίων φέτος. 

Το 2015, η ιδρυτική ομάδα της εταιρείας ανάπτυξε ένα πρόγραμμα αλγορίθμων για συναλλαγές σε κινεζικές μετοχές και προθεσμιακά συμβόλαια με βάση μία σειρά δεικτών, για να περάσει εν συνεχεία στον κόσμο του κρυπτονομίσματος. Εκτοτε, η Amber έχει αναπτύξει μία ομάδα 300 ατόμων, ορισμένα εκ των οποίων ήταν πρώην στελέχη της Tencent Holdings και της Goldman Sachs. 

H Amber έχει γίνει κερδοφόρος από την πρώτη ημέρα των συναλλαγών της σε κρυπτονομίσματα και έχει τώρα περιθώριο κέρδους άνω του 60%, όπως αναφέρει ο οικονομικός διευθυντής της. Τα έσοδά της στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Μαρτίου ανήλθαν σε 60 εκατ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News