Start Ups Τετάρτη 9/06/2021, 18:43
START UPS

Bottlepay: Η επένδυση σε Bitcoin μέσω Twitter και στην Ευρώπη 

Η Bottlepay προσπαθεί να ξαναγράψει τους κανόνες αναφορικά με τις διασυνοριακές συναλλαγές

Bottlepay: Η επένδυση σε Bitcoin μέσω Twitter και στην Ευρώπη 

Η βρετανική startup παροχής υπηρεσιών πληρωμών με κρυπτονομίσματα, Bottlepay, ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πέραν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύωσης πριν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αναφέροντας ότι από αυτή την εβδομάδα οι υπηρεσίες της θα είναι διαθέσιμες. 

Η καινοτομία της Bottlepay είναι ότι μπορούν οι χρήστες της να κάνουν συναλλαγές μέσω του Twitter, ενώ σχεδιάζει η δυνατότητα αυτή να παρέχεται και μέσω άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν με μια απλή εντολή όπως «@bottlepay send @recipient 10 €». Η διαδικασία της αγοράς Bitcoin είναι επίσης απλή με ένα tweet «@bottlepay buy € 10 of BTC» και το οποίο θα μετατρέψει αμέσως το ποσό fiat σε κρυπτονόμισμα στο λογαριασμό του χρήστη. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί και στα social media όπως τα Reddit, Telegram, Discord και Twitch.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χρήστες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορούν να λαμβάνουν και να στέλνουν ακόμη και μικρά ποσά σε ευρώ και επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν, να αποθηκεύουν και να πληρώνουν με Bitcoin σε εμπόρους που δέχονται τις συναλλαγές τέτοιου είδους. 

Σε σύντομο διάστημα αφότου ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Μεγάλη Βρετανία νωρίτερα το 2021, η startup δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους χρήστες να πραγματοποιούν άμεσες διασυνοριακές πληρωμές χρησιμοποιώντας το κοινό νόμισμα fiat της Ευρωζώνης, το ευρώ, καθώς και με Bitcoin, ενώ υπόσχεται να επεξεργάζεται τις συναλλαγές αυτές με χαμηλό κόστος.

Όπως αναφέρει ο ιδρυτής της εταιρείας, Πιτ Τσέιν, «η Bottlepay προσπαθεί να ξαναγράψει τους κανόνες αναφορικά με τις διασυνοριακές συναλλαγές. Μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη μπορούν πλέον να πραγματοποιούν οικονομικά αποδοτικές, άμεσες πληρωμές ο ένας στον άλλο με μια εφαρμογή πληρωμών που έχει δημιουργηθεί πάνω από το δίκτυο Bitcoin».

Με στήριξη από τον δισεκατομμυριούχο Άλαν Χάουαρντ συνιδρυτή του hedge fund, Brevan Howard, η startup αριθμεί επί του παρόντος περί των 20.000 χρηστών. Φέτος, άντλησε 11 εκατομμύρια λίρες από τον Χάουαρντ και άλλους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων «παρών και πρώην» συνεργατών της Goldman Sachs. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από bitcoin.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News