Start Ups Παρασκευή 18/06/2021, 21:16
START UPS

Atai: Ντεμπούτο της μετοχής στη Wall Street με «άλμα» 40% 

Atai: Ντεμπούτο της μετοχής στη Wall Street με «άλμα» 40% 

Οι μετοχές της Atai Life Sciences, εκτινάχθηκαν κατά 40% στο ντεμπούτο τους στη Wall Street σήμερα Παρασκευή, φθάνοντας σε εκείνο το σημείο την κεφαλαιοποίηση της startup στα 3,19 δισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας άνοιξε στα 21 δολάρια, υψηλότερα από την τιμή των 15 δολαρίων της IPO.

Η startup με αντικείμενο τη βιοτεχνολογία και έδρα το Βερολίνο, έχει τη στήριξη από τον Πίτερ Τιλ, εκ των συνιδρυτών της Paypal. Διερευνά τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών με τη χρήση ψυχεδελικών ουσιών και άντλησε 225 εκατ. δολάρια από την προσφορά 15 εκατ. μετοχών από την Αρχική Δημόσια Προσφορά της (IPO) χθες Πέμπτη.

Η Atai ιδρύθηκε το 2018 από τον Γερμανό επενδυτή Κριστιάν Άνγκερμάιερ, υποστηρικτή των πλεονεκτημάτων της χρήσης ψυχεδελικών ουσιών όπως η ψιλοκυβίνη για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και των διαταραχών και έχει στηρίξει πολλές εταιρείες που αναπτύσσουν τέτοιες θεραπείες.Το ντεμπούτο της έρχεται σε μια εποχή που οι IPOs των ΗΠΑ έχουν ήδη αντλήσει 171 δισ. δολάρια κατά τους έξι πρώτους έξι μήνες του έτους, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2020 των 168 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Ο Άνγκερμάιερ έχει υποστηρίξει περίπου 30 εταιρείες βιοτεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ανοσοθεραπείας Sensei Biotherapeutics, της εταιρείας ψυχικής υγείας Compass Pathways και της πλατφόρμας ανάπτυξης φαρμάκων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης AbCellera Biologics, όλες εισηγμένες στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

Οι Credit Suisse, Citigroup, Cowen και Berenberg, λειτούργησαν ως ανάδοχοι της διαδικασίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News