Start Ups Τετάρτη 9/06/2021, 20:48
START UPS

Marqeta: Εντυπωσιακή είσοδος στη Wall Street με κεφαλαιοποίηση 17,2 δισ. δολάρια

Στην ΙΡΟ η εταιρεία με έδρα το Όκλαντ της Καλιφόρνια διέθεσε 45,45 εκατομμύρια μετοχές,

Marqeta: Εντυπωσιακή είσοδος στη Wall Street με κεφαλαιοποίηση 17,2 δισ. δολάρια

Καθόλα εντυπωσιακό ήταν το χρηματιστηριακό ντεμπούτο της startup επεξεργασίας πληρωμών Marqeta, στην οποία μεταξύ άλλων έχει επενδύσει και η Uber, καθώς η μετοχή της πραγματοποιεί ράλι 20%, διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 17,2 δισ. δολάρια. 

Η μετοχή της εταιρείας άνοιξε σήμερα Τετάρτη στα 32,50 δολάρια, σε σύγκριση με την τιμή της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) των 27 δολαρίων ανά μετοχή, τιμή έτσι κι αλλιώς υψηλότερη από τον στόχο της startup, στο εύρος από 20 έως 24 δολάρια ανά μετοχή.

Στην ΙΡΟ η εταιρεία με έδρα το Όκλαντ της Καλιφόρνια διέθεσε 45,45 εκατομμύρια μετοχές, αντλώντας περί των 1,2 δισ. δολαρίων.

Οι εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών οι οποίες διευκολύνουν τις διαδικτυακές συναλλαγές, επωφελήθηκαν σε μέγιστο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διάστημα κατά το οποίο αυξήθηκαν οι διαδικτυακές αγορές και οι δαπάνες για παραδόσεις τροφίμων. Ορισμένες επίσης startups του κλάδου, όπως οι Flywire και οι Paymentus, επίσης έγιναν δημόσιες εταιρείς  τις τελευταίες εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα η DLocal από την Ουρουγουάη, είδε τις μετοχές της να σημειώνουν άνοδο σχεδόν 48% στο ντεμπούτο της στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Marqeta προέρχεται από τις προμήθειες στις συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας της, καθώς ένα μικρό μέρος των τελών ανά σάρωση κάρτας, πηγαίνει στην εταιρεία. Η εταιρεία είχε εκδώσει περισσότερες από 320 εκατομμύρια κάρτες μέσω της πλατφόρμας της έως τις 31 Μαρτίου 2021, ενώ πέρυσι και είχε επεξεργαστεί περί των 60 δισ. δολαρίων σε συναλλαγές.

Οι Goldman Sachs και JP Morgan λειτούργησαν ως οι κορυφαίοι ανάδοχοι για τη διαδικασία. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
 

 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News