Start Ups Τρίτη 1/06/2021, 15:43
START UPS

Ποια startup βρίσκεται στο top-5 σε fund του B. Gates  

Η startup πουλάει τις λύσεις της τόσο σε μικρές επιχειρήσεις, όσο και σε μεγάλα εταιρικά κέντρα δεδομένων

Ποια startup βρίσκεται στο top-5 σε fund του B. Gates  

Μια startup από τη Νιγηρία, της οποίας το αντικείμενο είναι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα με τις εταιρείες που θα συμβάλλουν στη «διάσωση» του πλανήτη, του επενδυτικού ενεργειακού consortium που έχει ιδρύσει ο Μπιλ Γκέιτς, Breakthrough Energy. Το εν λόγω σχήμα έχει δημιουργηθεί από τον ισχυρό άνδρα της Microsoft, με σκοπό τη στήριξη και την επιτάχυνση της καινοτομίας στη βιώσιμη ενέργεια και σε άλλους κλάδους. 

Για την Arnergy, το να συμπεριληφθεί στο Top 5 της λίστας των εταιρειών με τις καθαρότερες τεχνολογίες, αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα, από τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο της Breakthrough Energy, έχουν έδρα στις ΗΠΑ, όπως σημείωσε με ανακοίνωσή της η startup από τη Νιγηρία. 

Η εν λόγω εταιρεία έχει στόχο να βοηθήσει στην υιοθέτηση λύσεων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Νιγηρία, χρησιμοποιώντας τη δική της τεχνολογία και θέλοντας να εξασφαλίσει ότι οι πελάτες της έχουν ενέργεια, ακόμη και όταν τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος δεν λειτουργούν. 

Πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Forbes ανέφερε ότι «η Arnergy που δραστηριοποιείται στα περίχωρα του Λάγος στη Νιγηρία, μισθώνει και πουλάει φωτοβολταϊκά συστήματα, μικρού μεγέθους μονάδες σε ρόδες οι οποίες συνδέονται με τα ηλιακά πάνελς και τις μπαταρίες και λειτουργούν ως γεννήτριες τροφοδοτούμενες από ηλιακή ενέργεια. Ο τεχνικός εξοπλισμός συνοδεύεται από μια πλατφόρμα λογισμικού, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη χρήση της ενέργειας σε πραγματικό χρόνο». 

Ποια startup βρίσκεται στο top-5 σε fund του B. Gates  -1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της startup, τα συστήματα της Arnergy επιτρέπουν στις επιχειρήσεις σε χώρες όπως η Νιγηρία να πληρώνουν για καθαρή ενέργεια με το ίδιο ή χαμηλότερο κόστος, από τις παραδοσιακές πηγές που κάνουν χρήση ορυκτών καυσίμων. «Κάθε ένα από τα φορητά μας συστήματα με ισχύ 5 KW, αντικαθιστά μια γεννήτρια καθημερινά η οποία τροφοδοτείται με ορυκτά καύσιμα», αναφέρει ο ιδρυτής της startup Φέμι Αντεγιέμο. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, επί του παρόντος έχει παραδώσει περισσότερο από 3 megawatts εγκατεστημένης χωρητικότητας και περισσότερο από 9MW ανά ώρα χωρητικότητας αποθήκευσης, σε επιχειρήσεις και σε οικιακούς πελάτες στη Νιγηρία. Όπως υπογραμμίζει η startup πουλάει τις λύσεις της τόσο σε μικρές επιχειρήσεις, όσο και σε μεγάλα εταιρικά κέντρα δεδομένων, αναφέροντας ότι έχει αναπτύξει ενεργειακά συστήματα για πελάτες στην αφρικανική χώρα, όπως οι Citibank, KPMG and Dangote Group.

Πρόσφατα, όπως αποκάλυψε, άντλησε 9 εκατ. δολάρια σε Α γύρο χρηματοδότησης, προκειμένου να διευρύνει τις λύσεις και να τις καταστήσει περισσότερο προσβάσιμες και αξιόπιστες. Στον γύρο αυτό πέραν της Breakthrough Energy, συμμετείχε και το Επενδυτικό Ταμείο της Νορβηγίας για τις Αναπτυσσόμενες Χώρες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από punchng

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News