Κοινωνία Σάββατο 25/06/2022, 17:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ: Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία

ΥΠΕΣ: Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία

Συνολικό ποσό ύψους 5,62 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα και σε συνεννόηση με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Το ποσό που κατανέμεται σε 48 Δήμους και 7 Συνδέσμους Δήμων θα διατεθεί για τη στοχευμένη στήριξη για καθαρισμούς και διανοίξεις οδών που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές, μέσω της πρόνοιας του καθεστώτος ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, για τη φετινή χρονιά, το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε την Αυτοδιοίκηση πολύ νωρίτερα και με πολύ περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά, σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους περίπου 72 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τον καθαρισμό των δασών μας.

Ήδη από τα τέλη Μαρτίου υπεγράφη η κατανομή συνολικού ποσού ύψους 16,9 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) στους Δήμους της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Επιπροσθέτως, επιχορηγήθηκαν οι Σύνδεσμοι Δήμων της Αττικής με συνολικό ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους που επιτρέπουν στους Δήμους και τους Συνδέσμους Δήμων να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για την αντιπυρική προστασία. H προστασία του δάσους, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών περνά μέσα από τη συνεργασία και την επαγρύπνηση όλων μας και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο». 

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News