Κοινωνία Τρίτη 7/06/2022, 07:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιορίστηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Μετρήσεις στην ατμόσφαιρα

Περιορίστηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Μετρήσεις στην ατμόσφαιρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και εξαπλώθηκε σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου καθώς και σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης, έδωσαν οι πυροσβέστες. 

Η φωτιά έχει περιοριστεί,  είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο Λευτέρης Κοσμόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Χθες βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις  άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εξ αιτίας του καπνού. Από τη φωτιά καίγονται πλαστικά, υπάρχει πολύς καπνός και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Τα σχολεία της περιοχής, όπως έγινε γνωστό το πρωί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μέτρηση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κοσμόπουλος, στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News