Κοινωνία Κυριακή 5/06/2022, 19:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βούλα: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ε.E. και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων

Φωτιά στη Βούλα: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service–Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη χαρτογράφηση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες Σάββατο στην Άνω Γλυφάδα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα και τη Βάρη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή του Υμηττού, η οποία επλήγη από την πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News