Κοινωνία Κυριακή 5/06/2022, 17:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βούλα: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ζημιών – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε δέκα κτίρια στην περιοχή της Άνω Βούλας

Φωτιά στη Βούλα: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ζημιών – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Συνεχίζεται από την Πυροσβεστική, η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε χθες Σάββατο η μεγάλη πυρκαγιά στο Πανόραμα της Βούλας, ενώ όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την περίπτωση αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε δέκα κτίρια στην περιοχή της Άνω Βούλας. Επιπλέον, έχουν καεί ολοσχερώς ένα ΙΧ και μια μοτοσικλέτα, ενώ έχουν υποστεί ζημιές και άλλα δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Έκτορος, Αριστείδου, Θεσσαλίας, Αρματολών και Λαμίας, απ’ όπου απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι χθες το απόγευμα.

Τα περισσότερα σπίτια, όπως αναφέρεται από το Π.Σ., έχουν υποστεί ζημιές εξωτερικά, σε τοιχοποιίες, κήπους, μαντρότοιχους έπιπλα κήπου, υδρορροές, τέντες, πέργκολες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά σε ένα σπίτι στην οδό Αρματολών η φωτιά μπήκε μέσα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και τον 1ο όροφο, ενώ στο διπλανό του κάηκε η στέγη, έπεσαν οι σοβάδες εξωτερικά και καταστράφηκε το σαλόνι του κήπου.

Η καταμέτρηση από την πυροσβεστική δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται, ενώ γίνεται παράλληλη καταμέτρηση από τον δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει ακριβής λίστα με τις καταστροφές από την πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά, τόσο στην περιοχή της Άνω Βούλας, όσο και προς την Βάρη, είναι οριοθετημένη, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και δεν υφίσταται κίνδυνος επέκτασης, ωστόσο δεν θεωρείται ακόμα υπό έλεγχο.

Στις 14.30 απογειώθηκαν από την Ελευσίνα και δύο αεροσκάφη «καναντέρ» CL-215 για εναέρια επιτήρηση και για ρίψεις νερού, αν χρειαστεί, σε δύσβατα σημεία, για διευκολύνεται το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News