Κοινωνία Δευτέρα 21/12/2020, 13:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Πέτσας: Αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν υπάρξει συνωστισμός τα Χριστούγεννα

Στ. Πέτσας: Αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν υπάρξει συνωστισμός τα Χριστούγεννα

Νέα έκκληση προς τους πολίτες εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Ο συγχρωτισμός και οι συναρθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιο και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών» επανέλαβε, για ακόμη μία φορά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εορτών επιτρέπεται η συγκέντρωση έως εννέα ατόμων κι αυτό υπό την προϋπόθεση ότι τα συγκεκριμένα άτομα θα προέρχονται από μέχρι δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

O κ. Πέτσας, πάντως, προειδοποίησε για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Πέραν της συγκέντρωσης έως 9 ατόμων, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επίσης την επιβολή καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10.00 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News